Automaatbak spoelen

Automaatbak spoelen

SERVICE OVERVIEW

Het spoelen van de automatische versnellingsbak is vooral geschikt voor preventief onderhoud gelijk aan een onderhoudsbeurt van de motor. Door de automaatbak goed te onderhouden zijn de meeste automaatbak gerelateerde klachten te voorkomen. Veel klachten zijn met het spoelen en reinigen van de automatische versnellingsbak te verbeteren of te verhelpen, echter is dit helaas niet in alle gevallen van toepassing en kan hier geen garantie op worden afgegeven.

Voordelen van spoelen t.o.v. verversen

Door de opbouw van een automatische versnellingsbak wordt er bij gewoon verversen ongeveer 60% van de olie vervangen. Er blijft hierbij oude olie achter in onder meer het hydraulische kleppenhuis en de koppelomvormer. Door de versnellingsbak te “spoelen“ wordt tot 90% van de oude olie vervangen. Het spreekt voor zich wat beter is. Wij vervangen bij het automaatbak spoelen, als dat mogelijk is, uiteraard ook het olie filter.

Schrijft de fabrikant geen verversing perioden voor? Dan adviseren wij, afhankelijk van het gebruik en de belasting van de automaatbak, de ATF-olie te laten spoelen om de 60.000 a 120.000 kilometer. Zo voorkomt u veel van de klachten.
Welke klachten kunnen verholpen worden met spoelen van een automaatbak?

Wanneer er werkelijk een defect in de transmissie zit, dan is verversen of spoelen uiteraard geen blijvende oplossing. Soms is er dan wel een tijdelijke verbetering, maar door de werking van de olie kan er ook een verslechtering optreden bij overmatige slijtage in de versnellingsbak. In deze gevallen kunnen wij in overleg met u vaak een oplossing zoeken in automaatbak revisie, waarna u van ons een jaar garantie krijgt op deze revisie.